Når man skal kjøre til Alexander må man kjøre forbi et sted som heter Steinrusten, og da jeg kjørte der på vei til Alexander for en siste gjennomgang av planer for Bergen Microsoft Community slo det meg at det var et dekkende begrep på hvordan både Alexander, meg selv og sikkert flere av de andre foredragsholderne nå følte seg. Det var jo tros alt minst 6 måneder siden man hadde «opptrådt» foran mennesker fysisk til stede.

Heldigvis viste det seg fort at det bare var overflate rust, så når rusten var løsnet opp og maskineriet var smurt med litt kaffe nede i Innofactor siden lokaler virket alle foredragsholdere klar til dyst.

Først ute var Pål-Erik Winther fra TietoEvry, som hadde fått med seg min ofte medsammensvorne «partner in crime» Alexander Solaat Rødland. Tema for den sesjonen var «Secure Score», og gode tips for hvordan man lett finner informasjon som kan være nyttig for å øke sikkerheten i organisasjonen Microsoft 365 miljø.

Innflydd fra Østlandet kom også den prominente Trønderen Jan Ketil Skanken fra Cloudway, som skaffet seg toleranse i det Bergenske publikumet ved raskt å trekke frem at han har fått god oppdragelse fra Bergen i sine litt yngre år. Jan Ketil kom med gode tips rundt ytelse forbedringer og klientforståelse basert på informasjon med bruk av Endpoint Analytics

Neste sesjon ble holdt av en Norges mest erfarne Microsoft Endpoint Manager eksperter (Kanskje fortsatt mer kjent under navnet System Center Configuration Manager), Nicolai Henriksen fra Innofactor. Han loset oss inn på hvordan man kan bruke MEM til å få oversikt over ytelses og sikkerhets utfordringer på klienter. Og ikke minst, hvordan løse disse utfordringen på best mulig og automatisk måte.

En som ikke var rusten i det hele tatt var nok Bastian Wassenaar. Bastian hadde sin første åpne offentlige sesjon, og gjorde en fantastisk innsats. Det var ingen ting som tydet på at han ikke var vant til å stå på scenen og dele kompetanse på denne måten. Men nervene hadde nok vært til stedet tidligere på dagen, han startet sesjonen med å nevne at han måtte kjøpe nye sko før seminaret. Han hadde nemlig reist av gårde fra Dale i tøfler. Vi fikk en god intro med masse demoer og eksempler på hvordan man kan lage kule dashboard ved hjelp av Grafana.

Siste sesjon var min. Smokie og deres hit «Living next door too Alice” var underlaget for hvordan vi skal få bedre oversikt over brukernes identitet bruk og misbruk. Hvem er Alice, hva gjøre Alice og hvordan skal vi bli kvitt Alice. Jeg ga ut noen PowerShell scripts for hjelp til dette, disse finner du, sammen med litt mer info på min blogside https://olavtvedt.blogspot.com/2020/09/powershell-script-to-get-some-azuread.html

Hele dagen var orkestrert perfekt av dagens konferansier Lasse Wedø. Stor takk til Lasse og Innofactor som klarte å holde styr på en gjeng med lett rustne og ivrige data nerder, og sto for lokalene.

Det kommer ingen innspillinger, så vil du ikke gå glipp av neste tilsvarende show så følg med og meld deg på når vi legger ut neste runde som kommer rundt desember ?

Håper vi sees neste gang
Olav Tvedt

Recommended Articles

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.